Tuesday, May 12, 2009

από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,

Καταγγέλλουμε:

* το Δήμο της Αθήνας που τη Δευτέρα 26/1/2009 στις 6.00 το πρωί με μπουλντόζες έκοψε όλα τα δένδρα σε πάρκο επί της Κύπρου και Πατησίων και ξήλωσε την παιδική χαρά που υπήρχε, παρά την απαγόρευση της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας. Σκοπός τους να παραδώσουν το δημόσιο χώρο σε ιδιωτική εταιρεία για να κατασκευάσει και να εκμεταλλεύεται χώρο στάθμευσης. Επιχείρηση που μεθοδεύτηκε με το συνήθη τρόπο της εγκατάλειψης του χώρου και στη συνέχεια της αναγγελίας για δήθεν αξιοποίηση του από τον ιδιωτικό τομέα με το πρόσχημα της διευκόλυνσης της στάθμευσης. Στην περιοχή δεν λείπουν τα αυτοκίνητα και τα ιδιωτικά πάρκινγκ, αλλά το πράσινο και οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι.
* Το Δήμο της Αθήνας που κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και κλούβες για να στηρίξει την επιχείρηση της καταστροφής του πάρκου και τον εισαγγελέα που έκλεινε την Πατησίων για να επιτελεστεί το έργο τους.
* Τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν με βιαιότητα στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρόταν. Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ βρισκόταν στο χώρο και προστάτευαν τις μπουλντόζες και τους εκσκαφείς του δήμου για τη διαφυγή τους και την αποτροπή ελέγχου για τα φορτωμένα και κομμένα δέντρα. Την Τρίτη το πρωί 3 διμοιρίες ΜΑΤ και 7 κλούβες απωθούσαν τους κατοίκους και τους εμπόδιζαν να πλησιάσουν και να δείξουν στα ΜΜΕ τι έχει συντελεστεί.

Συμπαραστεκόμαστε:

* στους κατοίκους που κινητοποιούνται καιρό τώρα στην περιοχή και συλλογικά προσπαθούν να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν το χώρο πρασίνου από την εγκατάλειψη και την εξαφάνιση.
* στους συγκεντρωμένους κατοίκους που δέχτηκαν την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ τη Δευτέρα 26/1 και τις απωθήσεις την Τρίτη.

Οι αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων και την προστασία των ελάχιστων χώρων πρασίνου μέσα στην πόλη μας θα συνεχίζονται όσο οι δήμοι και οι κρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν την πολιτική της παράδοσής τους στις δυνάμεις της αγοράς και την αντιμετώπισή τους ως χώρους κερδοφορίας.

No comments:

Post a Comment