Thursday, February 12, 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ από το Κίνημα πόλης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

Εμείς τα μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ, όπως οι πολίτες όλων των ελληνικών πόλεων, αντιμετωπίζουμε τα ίδια με σας προβλήματα: την τσιμεντοποίηση, την κατακρεούργηση των δέντρων και την καταστροφή όλων των ελεύθερων δημόσιων χώρων.

Σας συμπαραστεκόμαστε και σας στέλνουμε τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας, τα συγχαρητήρια για την αντίστασή σας και τις ευχές μας για επιτυχία στον αγώνα σας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:

* τις κομπίνες των Δημοτικών αρχών που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των παρατρεχάμενων ιδιωτών και εταιριών και αντίκτυπο όχι μόνο την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και τον κίνδυνο τελικά της ίδιας της ύπαρξής τους.
* την εκχώρηση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης στην κερδοσκοπία.
* τη Δημοτική Αρχή η οποία αυθαίρετα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις απόψεις των δημοτών προβαίνει σε τέτοιου μεγέθους πολεοδομικές παρεμβάσεις και με λαϊκισμό εκφράζει μεγαλόστομα πως αυτές γίνονται για την αισθητική βελτίωση της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
* τις αποφάσεις του Δήμου να εκτελεί μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. έργα αμφίβολης αναγκαιότητας με μεγάλες κοινωνικές επιπτώσεις χωρίς τη συναίνεση των πολιτών.
* τη νομιμοποίηση της Δημοτικής αρχής να επιβάλει τις αποφάσεις της με απαράδεκτη και ανεξέλεγκτη βία.
* ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ για να εκχωρούνται αυθαίρετα στην κερδοσκοπία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Μόνο η ενεργητική αντίσταση όλων μας μπορεί να ανακόψει τα σχέδια τους. Ας ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ όλοι μαζί για ανθρώπινες πόλεις!


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

No comments:

Post a Comment