Wednesday, February 4, 2009

Ανακοίνωση συμπαράστασης από την Άρτα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ (ΑΡΤΑ)

Αλληλεγγύη στους πολίτες που εναντιώνονται στην καταστροφή του Πάρκου(Κύπρου και Πατησίων)

Αφού πληροφορηθήκαμε την καταστροφή των δέντρων της πλατείας στην γωνία Κύπρου και Πατησίων, η οργή μας βρίσκεται μαζί με τη δική σας.

Το συγκεκριμένο κρατικό σχέδιο καταστροφής της πλατείας, νόμιμο ή παράνομο, είναι έγκλημα ενάντια στην φύση και στον άνθρωπο.

Είναι έγκλημα όταν ένας δημόσιος ελεύθερος χώρος πρασίνου παραχωρείται σε ιδιώτες και εργολάβους, για την δημιουργία οποιασδήποτε διεστραμμένης επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων που παλεύουν με οποιοδήποτε μέσο ενάντια στην λεηλασία της φύσης του ανθρώπου και της ζωής.

Το οργανωμένο έγκλημα που έχει στόχο να εξαφανίζει τους δημόσιους χώρους πρασίνου μέσα σε μεγάλες και μικρές πόλεις και να χαρίζει δημόσια γη σε ιδιώτες κερδοσκόπους, συνέβη και στην πόλη της Άρτας.

Πριν λίγους μήνες στην μικρή πόλη της Άρτας αποπειράθηκε με παρόμοιο δόλιο τρόπο να ξεκινήσει την καταστροφή της πλατείας Σκουφά, του τελευταίου κυριολεκτικά πράσινου χώρου μέσα στην πόλη, για να χτίσουν εκεί υπόγειο parking. Στο σχέδιο τους, εκτός της παραχώρησης της δημόσιας γης περιλαμβάνονταν και η εκμετάλλευση συνολικά των χώρων στάθμευσης στον δήμο, ενώ ακαθόριστα υπόσχονταν για εκμετάλλευση στον ιδιώτη και άλλους δημόσιους χώρους για επαγγελματική χρήση για να κάνουν το έργο ακόμη πιο ελκυστικό.

Η παρέμβασή μας έφερε το θέμα στην επικαιρότητα και η πλατεία είναι (προς το παρόν) όπως ήταν.

Οι υπέρμαχοι του έργου-εκτρώματος βάλανε τα δυνατά τους, απειλώντας άμεσα και συκοφαντώντας τους «λιγοστούς» υπερασπιστές της πλατείας..

ΟΜΩΣ

δεν το βάζουμε κάτω και παίρνουμε ακόμη περισσότερο κουράγιο και από τον δικό σας αγώνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΨΥΧΩΝ.

ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ .

Υ.Γ.
Ενώνοντας τις κραυγές μας με τις δικές σας, αφιερώνουμε στους σκληρά "ένστολους εργαζόμενους" που προστάτευαν τις μπουλντόζες των εργολάβων Το Σύνθημα που Όλους Μας Ενώνει…

No comments:

Post a Comment