Wednesday, February 4, 2009

Ανακοίνωση Συμπαράστασης στην κινητοποίηση για το πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Στέκι Παρέμβασης Αντίκρυ

Αγαπητοί φίλοι,

Το στέκι παρέμβασης στο Γαλάτσι Αντίκρυ συμπαραστέκεται ολόψυχα στον αγώνα σας για την αποτροπή της κατασκεvής υπόγειου παρκινγκ στην πλατεία Κύπρου.
Καταδικάζουμε, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, την εγκληματική ενέργεια του Δημάρχου της Αθήνας Ν. Κακλαμάνη να καταστρέψει έναν από τους λιγοστούς χώρους πρασίνου στην περιοχή της Κυψέλης.
Καταδικάζουμε την ωμή βία των ΜΑΤ που επιτέθηκαν βάρβαρα στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους την Δευτέρα 26/1.
Καταδικάζουμε την βία των εγκάθετων του Δήμου και άλλων φασιστοειδών που ξυλοκόπησαν τους κατοίκους που υπερασπίζονταν το πάρκο τα ξημερώματα της Τετάρτης 28/1.
Όσοι καταστρέφουν την ζωή μας, θυσιάζοντας την στο βωμό του κέρδους των μεγαλοεργολάβων, δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβάλλουν τα σχέδια τους πέρα από την ωμή βία, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες.
Είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν. Ο αγώνας των πολιτών θα δικαιωθεί.

Αγαπητοί φίλοι.

Όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε στο Στέκι Παρέμβασης Αντίκρυ βρεθήκαμε στο δρόμους των Πατησίων όλες αυτές τις μέρες. Γευτήκαμε την βία των ΜΑΤ, μυρίσαμε τα δακρυγόνα τους. Ο αγώνας σας είναι και δικό μας αγώνας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ τα περιβαλλοντικά εγκλήματα δεν έχουν σύνορα.
Ανάλογη περίπτωση απόπειρας κατασκεvής παρκινγ σε πλατεία περίπου 2,5 στρεμμάτων με δέντρα που συντηρούνται με την φροντίδα της επιτροπής κατοίκων έχουμε και στο Γαλάτσι στην οδό Ηνιόχου. Οι κάτοικοι με τους αγώνες τους απέτρεψαν την προηγούμενη αλλά και την τωρινή δημοτική αρχή
από την τσιμεντοποίηση. Οι προσπάθειες και οι απειλές όμως συνεχίζονται.
Θα γνωρίζεται επίσης ότι στην δική μας περιοχή, στο Γαλάτσι, σχεδιάζεται να μετατραπεί σε ένα τερατώδες Εμπορικό Κέντρο το Ολυμπιακό Γυμναστήριο που φτιάχτηκε απέναντι από το άλσος Βείκου με αφορμή την Ολυμπιάδα.
Το έκτρωμα αυτό πρόκειται να κατασκευαστεί σε δασικό χώρο 40 στρεμμάτων καταστρέφοντας έτσι ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου αναγκαίο για ολόκληρη της Αθήνα.
Είμαστε βέβαιοι ότι η γνωριμία μας που ξεκίνησε με την υπεράσπιση του πάρκου στην οδό Κύπρου θα συνεχιστεί για την υπεράσπιση της πλατείας Ηνιόχου και του δημόσιου χαρακτήρα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου, την αναδάσωση και την προστασία του χώρου που το περιβάλλει.

Στέκι παρέμβασης ΑΝΤΙΚΡΥ
ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 20 ΓΑΛΑΤΣΙ

No comments:

Post a Comment