Wednesday, February 4, 2009

Ανακοίνωση της κατάληψης Πάτμου και Καραβία


ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Η σφαγή ... των κορμών υπό Νικήτα Κακλαμάνη

Όλοι μάθαμε απ’ αυτόν τον Δεκέμβρη του 2008!
Μέχρι και ο Δήμαρχος!
Αφού πρώτα έμαθε πως περιφρουρούμε «σύμβολα» όπως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης από την εξεγερμένη νεολαία, πήγε στο δεύτερο μάθημα, πώς αυτός ο τρόπος εφαρμόζεται και για να περιφρουρηθούν τα κομμένα δέντρα των ελάχιστων χώρων πρασίνου, από τους αγανακτισμένους κατοίκους της πόλης.
Φαίνεται ότι με την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση του Ελαιώνα ο κ. Κακλαμάνης εκτέθηκε απέναντι στον Βωβό, επομένως έπρεπε με κάποιον τρόπο να εδραιώσει την ισχύ του και να επιβεβαιώσει την ματαιοδοξία του!
Μη λαμβάνοντας, λοιπόν, καθόλου υπόψη τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, που χρόνια τώρα διεκδικούν τον συγκεκριμένο χώρο, ως μια από τις τελευταίες «ανάσες – περάσματα» για την περιοχή τους, ξημερώματα, στις 26/1/2009 εισέβαλλε με σκαπτικά μηχανήματα στο χώρο του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων και έκοψε 45 αιωνόβια πεύκα, με την περιφρούρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ και την νομιμοποίηση του ΕΠΑΕ (Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού) της Νομαρχίας
Αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι από την κτηνωδία που αντίκρισαν οι κάτοικοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πλήρη αποκατάσταση του πράσινου, κινητοποιήθηκαν άμεσα προς τον χώρο. Οι διμοιρίες των MAT που περιφρουρούσαν το έγκλημα άρχισαν να τους απωθούν από την πλατεία
Στην απαίτηση των κατοίκων να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την περιοχή, η απάντηση ήταν εκτεταμένη επίθεση με ασφυξιογόνα. Έπνιξαν πραγματικά την περιοχή στα χημικά: Μπαρουτοκαπνισμένα τα παιδιά του διπλανού σχολείου φεύγουν έντρομα. Πνιγμένοι και πολιορκημένοι οι κάτοικοι. Όμως συνεχίζουν παρόντες - μαχόμενοι και καθόλου φοβισμένοι.
Κάτι μάθανε κι αυτοί απ’ αυτόν τον Δεκέμβρη!
Ο «πράσινος Δήμαρχος» επιτίθεται και κατασπαράζει δημόσιες πλατείες (ελάχιστα πάρκα –διόδους ανάσας και ελευθερίας - στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, την Κυψέλη), για να τις κάνει ιδιωτικά γκαράζ, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει την χαμένη του αξιοπρέπεια στα μάτια των μεγαλοεργολάβων, επικαλούμενος με θράσος τη νομιμότητα της ενέργειάς του, μιας νομιμότητας που δεν είχε ούτε στον Ελαιώνα ούτε σε κανέναν πράσινο - ελεύθερο χώρο αυτής της πόλης.
Άλλη εποχή έχουν ξεκινήσει!
Ναι στο ψεύτικο Δέντρο, όχι στο Πάρκο!
Άλλη εποχή έχουν ξεκινήσει!
Ναι στο Οξύ, όχι στο Οξυγόνο!
Ένα είναι όμως το σίγουρο!
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους γιατί και εμείς κάτι μάθαμε απ΄ αυτόν τον Δεκέμβρη.
Αυτό που μας θυμίσανε τα παιδιά του Δεκέμβρη στους δρόμους της ελευθερίας!
Όταν κοιταζόμαστε το πρωί στον καθρέφτη να διακρίνουμε στο βλέμμα μας την αξιοπρέπεια.
ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ

No comments:

Post a Comment